Δημοτικό Σχολείο Κυνηδάρου και σχόλια

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου Κυνιδάρου
Φωτο: cyclades.gr
Όπως παρακολουθήσαμε από το διαδίκτυο την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στο χωριό μας, από το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλη Μαργαρίτη. 
Ο Αγιασμός των εγκαινίων έγινε από το Μητροπολίτη Παροναξίας Σεβασμιότατο Καλλίνικο.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Κυνηδαριωτών Νάξου «Ο Άγιος Γεώργιος», αν και δεν του δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνει χαιρετισμό στη σημαντική αυτή εκδήλωση για το χωριό μας, ομόφωνα συγχαίρει όλους τους αρμόδιους φορείς για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την υλοποίηση αυτού του έργου. 
Είμαστε χαρούμενοι που υλοποιήθηκε ένα σημαντικό «εκπαιδευτικό» έργο για το χωριό μας που αρχικά συνάντησε πολλές αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ανακαίνιση του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου είναι έργο στήριξης και ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των μαθητών του Κυνηδάρου και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όφειλε να είχε προβεί πολλά χρόνια πριν και να έχει πράξει το αυτονόητο για τη μόρφωση των μαθητών του χωριού, σε ανθρώπινο και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον.
Φωτο: naxos-news.gr

Τα μέλη του συλλόγου μας, μπορεί να ζούμε στην Αθήνα, όμως ποτέ δεν έπαψε η σκέψη και η καρδιά μας να είναι στον Κυνήδαρο. 

Εκφράζουμε παράπονο και διαμαρτυρία στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κων/νο Κλουβάτο, για την παράλειψη του, να αποσταλεί στο σύλλογο μας πρόσκληση για την εκδήλωση των εγκαινίων του Δημοτικού Σχολείου. Συνεπείς στις υποχρεώσεις του συλλόγου μας, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: 
α) Ο σύλλογός μας είναι πολιτιστικός. Έχει έδρα το Γαλάτσι Αττικής και ένας από τους σκοπούς του συλλόγου (σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσης του), είναι και η πρόοδος–ανάπτυξη του χωριού μας.
β) Από την ίδρυση του (1931), ο σύλλογος μας δραστηριοποιείται και με ζωτικής σημασίας υποθέσεις της γενέτειράς μας, 
γ) Οι παρεμβάσεις και επεμβάσεις μας στα τεκταινόμενα του Κυνηδάρου, είναι καλοπροαίρετες και στοχεύουν μόνο στην προστασία των συμφερόντων του Κυνηδάρου, 
δ) Επιθυμούμε και στόχος μας είναι η αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε Κοινοτική και Δημοτική Αρχή αλλά και μία εκατέρωθεν αμοιβαία ενημέρωση σε θέματα που αφορούν το χωριό μας. 
ε) Για άλλη μια φορά όμως οι αρχές αυτές, δεν θεώρησαν σωστό να μας ενημερώσουν ή να μας προσκαλέσουν, αφού γνώριζαν ότι η Γενική Συνέλευση του συλλόγου, θα γίνονταν μία μέρα πριν τα εγκαίνια, στις 23/3/2014. 

Διαβάσαμε διάφορες απόψεις, σχόλια και παρατηρήσεις στο διαδίκτυο για «προεκλογικές κορδέλες» κλπ, που μας αφήνουν αδιάφορους και είμαστε χαρούμενοι που ένα σημαντικό έργο υλοποιήθηκε για το χωριό μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις